Φακοί επαφής

Οι πρώτες απόπειρες για την κατασκευή φακών επαφής ξεκίνησαν προς το τέλος του 19ου αιώνα αλλά δεν ήταν μέχρι το 1950 που κατασκευαστήκαν οι πρώτοι φακοί επαφής οι οποίοι ήταν ποιο ανεκτοί στον μάτι και την όραση. Από τότε υπήρξε αλματώδης και αδιάκοπη εξέλιξη σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν γύρω στα 125 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Οι φακοί επαφής μπορούν να κατηγοριοποιηθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους όπως το υλικό κατασκευής, την συχνότητα αντικατάστασης, τον τύπο της διόρθωσης και πολλά άλλα.

Σχετικά με το υλικό κατασκευής υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες: οι λεγόμενοι μαλακοί που κατέχουν ένα μερίδιο αγοράς γύρω στο 95% και οι λεγόμενοι ημίσκληροι ή αεροδιαπερατοί που κατέχουν το υπόλοιπο 5%.
Οι μαλακοί φακοί επαφής εν συνεχεία διαχωρίζονται ανάλογα με την συχνότητα αντικατάστασης τους. Για παράδειγμα έχουμε φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης, άλλους που είναι μηνιαίοι ή δύο εβδομάδων και άλλους που είναι ετήσιοι. Πέραν τον συμβατικών κατηγοριών που διορθώνουν την μυωπία και την υπερμετρωπία υπάρχουν φακοί που καλύπτουν τον αστιγματισμό, την πρεσβυωπία, τον κερατόκωνο και άλλοι που μπορούν να φορεθούν συνεχώς συμπεριλαμβανομένου του βραδινού ύπνου. Οι σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνολογία υλικών και σχεδιασμού έχουν προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων και είναι πλέον πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις που ένας έμπειρος εφαρμοστής δεν έχει στην διάθεση του πάνω της μίας εναλλακτικής για κάθε ενδιαφερόμενο.

Στα καταστήματα μας υπάρχει εξειδικευμένο τμήμα φακών επαφής όπου θα βρείτε φακούς επαφής όλων των γνωστών εταιριών στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, συνοδευμένους πάντα από την εγγύηση συνεχούς φροντίδας που προσφέρουμε για όλα μας τα προϊόντα.

   

   

   

                        

       

Για να διαβάσετε το φυλλάδιο πρέπει να έχετε το πρόγραμμα Microsoft Word. Σε περίπτωση που δεν το έχετε εγκατεστημένο κατεβάστε την δωρεάν έκδοση του Microsoft Word Viewer.

 

 Τοποθέτηση & Αφαίρεση Φακών Επαφής

 

Σωστή αντικατάσταση για Υγιή μάτια

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε μία δωρεάν εξέταση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail ή τηλεφωνικά.