Ορθοκερατολογία

Ορθοκερατολογία είναι η επιστήμη που χρησιμοποίει ειδικά σχεδιασμένους αεροδιαπερατούς φακούς επαφής, που κατά κύριο λόγο φοριούνται στον ύπνο και μειώνουν την μυωπία προσφέροντας καθαρή όραση κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής.

Πως επιτυγχάνεται η μείωση της μυωπίας;
Η μείωση της μυωπίας επιτυγχάνετε μέσα από την αλλαγή του προφίλ μέρους του κερατοειδούς, κάτι που γίνετε κατά την διάρκεια της νύχτας και ενώ ο χρήστης κοιμάται. Το πρωί ο χρήστης αφαιρεί τους φακούς και βλέπει καθαρά χωρίς την χρήση κάποιου βοηθήματος.

Μέχρι τι βαθμό διορθώνουν οι ορθοκερατολογικοί φακοί;
Υποψήφιοι χρήστες αποτελούν άτομα με μυωπία μέχρι έξι βαθμούς (-6.00) και αστιγματισμό μέχρι ένα και εβδομήντα πέντε (-1.75).

Πόσο χρόνος χρειάζεται για πλήρη διόρθωση;
Μετά από την πρώτη κιόλας νύχτα χρήσης των ορθοκερατολογικών φακών επαφής έχουμε μία μείωση της μυωπίας της τάξης του 70%. Μετά από το τέλος της πρώτης εβδομάδας ο χρήστης απολαμβάνει καθαρή όραση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να φοράω τους φακούς μου κάθε βράδυ;
Ο κανόνας είναι ότι ο χρήστης φοράει τους φακούς του κάθε βράδυ και τους αφαιρεί με το πρωινό ξύπνημα. Ωστόσο ανάλογα με τον βαθμό της μυωπίας και άλλες προσωπικές παραμέτρους, όπως η ελαστικές ιδιότητες του εκάστοτε ματιού, η κατάσταση καθαρής όρασης μπορεί να διατηρηθεί για μία ή περισσότερες μέρες.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;
Η ορθοκερατολογία είναι μία μη παρεμβατική και απόλυτα αναστρέψιμη μέθοδος. Όντας εγκεκριμένη μέθοδος από τον οργανισμό φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών θεωρείτε ένας ασφαλής εναλλακτικός τρόπος διόρθωσης της μυωπίας έναντι των γυαλιών, των συμβατικών φακών επαφής και της διαθλαστικής χειρουργικής. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν είναι ικανοποιημένος ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο σταματήσει την χρήση των φακών μετά από λίγες μέρες επιστρέφει στην αρχική κατάσταση, δηλαδή ακριβώς όπως ήταν πριν φορέσει τους φακούς.

Γιατί να προτιμήσω αυτή τη διόρθωση;
Το πλεονέκτημα της ορθοκερατολογίας είναι ότι παρέχει καθαρή όραση κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς την χρήση γυαλιών ή φακών επαφής αλλά ταυτόχρονα είναι πλήρως αναστρέψιμη, σε αντίθεση με την διαθλαστική χειρουργική, πράγμα που σημαίνει ότι εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό με την παύση της χρήσης των φακών επανερχόμαστε στην αρχική κατάσταση.
 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε μία δωρεάν εξέταση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail ή τηλεφωνικά.